Debuut van Daria van den Bercken

Het Debuut is een initiatief van Muziekcentrum Vredenburg mogelijk gemaakt dankzij de steun van de J.C.P. Stichting.

Deelnemers aan de concertserie 'Het Debuut' spelen een seizoen lang elf concerten in toonaangevende goed bezochte zalen. Het publiek mag zijn mening geven. Enthousiaste uitroepen als 'Ballet op de piano', 'erfrischende Jugend und technische Perfektion' noteerden bezoekers na de recitals van de pianiste Daria van den Bercken in 2006 en zij won de Publieksprijs van Het Debuut 2006.

Inmiddels heeft Daria van den Bercken dankzij de J.C.P. Stichting ook deze Debuut-cd kunnen uitbrengen bij Sol Classics. Ze opent met acht geniale Improvisaties op Hongaarse liederen van Béla Bartók. Hierop volgen de meesterlijke Estampes van Debussy, een hoogtepunt in zijn piano-oeuvre met echo's van gamelan, moors Spanje en Parijse parken in de regen, in stilistisch opzicht schatplichtig aan het japanisme en de Art Nouveau. In de vierde Sonate van Beethoven onthult zij de spontane kracht van Ludwigs experimenteerdrift. La Leggierezza, een briljante concertetude van Franz Liszt, vormt het virtuoze besluit.

inmiddels maakte Daria van den Bercken tevens haar debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In het pianoconcert van Clara Schumann beroerde ze de toetsen 'stoer en toch gevoelig' (De Telegraaf) en presenteerde ze zich volgens de pers als een 'raspianiste met smaak'!

Daria van den Bercken werd opgeleid door Mila Baslawskaja en Naum Grubert (master 2e fase). Ze volgde masterclasses bij grootheden als Alicia de Larrocha, Christian Zacharias, Leon Fleisher en Murray Perahia. Ze werkte met Menahem Pressler aan de Jacobs School of Music in Bloomington en werd gecoached aan de Banff Centre in Canada. VPRO televisie maakte opnames van haar voor uitzending in het programma Vrije Geluiden op zondag 8 april 2007. Zie voor actuele informatie: www.dariavandenbercken.com

U kunt deze cd tevens bestellen via Muziekcentrum Vredenburg, door te bellen naar 030 - 231 45 44