CD-overzicht (6 cd's)

Debuut van Daria van den Bercken

Deelnemers aan de concertserie Het Debuut spelen een seizoen lang elf concerten in toonaangevende goed bezochte zalen. Het publiek mag zijn mening geven. Enthousiaste uitroepen als Ballet op de piano, erfrischende Jugend und technische Perfektion noteerden bezoekers na de recitals van de pianiste Daria van den Bercken in 2006 en zij won de Publieksprijs van Het Debuut 2006.

meer over deze cd >>

Egidius zingt Egidius

Belicht door verschillende componisten loopt het gedicht Egidius, waer bestu bleven? als een refrein door deze bloemlezing

meer over deze cd >>

In Limine

De dichter Montale voert ons naar een dor, onherbergzaam landschap, geblakerd door de zon. Schitterend verklankt door het Amsterdam Bridge Ensemble en de fluitiste Carolien van ’t Hof. Meteen hoort u waarom de componist René Samson het ontdekken meer dan waard is.

meer over deze cd >>

Es rauschet das Wasser

Es rauschet das Wasser und bleibet nicht stehn, so rauschet die Liebe und fähret dahin. Dartel als jonge zalm laat Johannes Brahms die regel van Goethe omhoog springen.

meer over deze cd >>

Felix Mendelssohn

Zelter ontstak in Mendelssohn het vuur dat zou leiden tot de herontdekking van de Matthäus-Passion - er is ook die elegante lyriek, het dansante cantabile en de sprookjesachtige zorgeloosheid, kenmerkend voor de grote meesterwerken die Felix Mendelssohn niet veel later zou schrijven: het Octet opus 20 (1825) en de Ouverture Ein Sommernachtstraum (1826).

meer over deze cd >>

De groep van Steen

De groep van steen. Deze informatie is under construction

meer over deze cd >>